Stressad på jobbet? Så minskar du stressen och pressen

Kan du känna dig stressad utan att egentligen veta varför? Det kan bero på många saker och behöver inte bara vara att man har mycket att göra på jobbet, det kan handla om krav från andra, relationer eller ovisshet. Alla blir vi stressade någon gång men det är viktigt att komma ihåg att varva ner och lyssna på sin kropp. Här är 5 tips som kanske kan underlätta dagen om du är stressad:


Koppla på “stör ej-läge” på telefonen
Att vara tillgänglig varje minut om dagen kan vara stressigt, men kom ihåg att det inte är ett måste. Testa att sätta mobilen på “stör ej-läge” på kvällen. Skulle någon ringa så tutar det upptaget men ringer de igen så går det igenom och du kan känna dig trygg med att du kan bli nådd om något hänt. 

 

Acceptera att du inte kan göra allt på en gång
Har du också varit där – när det är så mycket att göra så du vet inte ens var du ska börja? Då är det bara att acceptera att du inte kan göra allt på en gång, ta istället fem minuter och skriv en prioriteringslista som du prickar av när du är klar med något. Det kommer kännas både tillfredsställande när du prickar av saker samtidigt som du blir mer effektiv.


Var snäll mot dig själv
Har du haft en stressig dag, vecka eller månad på jobbet så är det extra viktigt att tillåta sig själv att fira, njuta och vila. Var tydlig för de i din närhet att det här är din tid och att du behöver den för att må bra. 


Släpp kontrollen!
Det har nog hänt alla någon gång – du är fast i en lång bilkö eller så står kollektivtrafiken helt stilla. Det är tillfällen som dessa som det är viktigt att bara släppa stressen och inse att det värsta som kan hända är att du kommer lite sent. Ta tillvara på tiden och lyssna istället på den där podden du inte hunnit lyssna på ännu.


Testa ett lågintensivt träningspass
Är det något som man slagit fast verkligen minskar stress så är det träning. Men istället för att klämma in ett intensivt träningspass på lunchen så testa ett yogapass eller någon annan form av lågintensiv träning på morgonen eller efter jobbtid.

Har du provat alla dessa tips men känner dig ändå stressad över jobbet? Då kanske det är dags att söka sig vidare. Vi har massvis av lediga jobb du kan söka, helt utan CV!

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024