Så går du från att vara okoncentrerad till fokuserad efter semestern

 

Att vara rastlös och okoncentrerad är vanligt efter semestern, men kan också vara ett tecken på att du behöver göra en förändring, speciellt om det är återkommande. Innan du kan lära dig att förbättra ditt fokus behöver du först förstå varför du tappar det, ofta handlar det om att du gjort det till en vana. Här är fyra tips till dig som kan komma att göra dig mindre rastlös och mer fokuserad.


Reflektera över varför du blir rastlös och okoncentrerad 
Är det så att du blir okoncentrerad för att du har ett tråkigt och icke utvecklande jobb, eller bara för att semestern just är slut och du är ovan? Eller har rastlösheten blivit en ful ovana? Försök få klarhet över din situation genom att göra en lista på det du tycker är roligt och utvecklande med ditt jobb och det du tycker är tråkigt. När du är klar med listan är det lätt att få en överblick över hur det ser ut, är det några av de roliga och utvecklande arbetsuppgifterna som du kan göra mer av eller utöka?


Prova ett miljöombyte 

Det behöver inte handla om att du ska jobba någon helt annanstans än kontoret, det kan räcka med att du tar med dig datorn och sätter dig i soffgruppen på kontoret. Ibland behöver du bara lämna ditt skrivbord för att få ny energi och kanske lite nya ideér.


Ha en öppen dialog med din chef 

Är det så att du är rastlös på grund av att ditt arbete inte känns tillräckligt utvecklande så bör du prata med din chef. Förklara läget även om det kan kännas lite obekvämt, det är lika bra att vara ärlig då din chef förmodligen kommer märka att du är rastlös förr eller senare. Plus att det kan leda till att du får nya spännande arbetsuppgifter.


Sätt upp delmål

Ta lite tid i början av dagen och se över det du har att göra. Ge dig själv motivation genom att sätta upp delmål under dagen och sätt en tid då de ska vara klara.

 

Provat alla tips och är fortfarande rastlös på jobbet? Då är det dags att söka nytt!

 

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024