7 tecken på att du borde byta jobb redan idag

1. Du stör dig på nästan alla dina kollegor
Att störa sig på en person eller två på kontoret kanske går an, men har du börjat störa dig rejält på majoriten av kollegorna, så kanske det inte är kollegorna som är problemet. Problemet kan vara att du är trött på ditt jobb, miljön och allt förknippat med jobbet. Lika bra att söka nytt jobb!

2. Du klickar inte med någon på jobbet
Du gillar ingen speciellt mycket, och du ser inte fram emot att hänga med kollegorna. Du har checkat ut mentalt och är redo för något nytt.

3. Du upplever stor stress
Du blir stressad och har inte tid att göra alla dina arbetsuppgifter. Lite stress kan vara bra, men om det är outhärdligt riskerar du din hälsa. Se till att ta reda på om det riskerar att bli samma grej på nästa jobb, innan du tackar ja.

4. Ingenting känns utmanande eller roligt
Du tycker inte att jobbet längre känns kul, och du kanske inte utmanas längre på din arbetsplats. Du gör samma saker, och ingenting blir bättre med tiden.

5. Du mår dåligt på söndagskvällarna
Du går runt och har ångest under helgen för att helgen snart är slut, vilket innebär jobb.. Jobbar du fem dagar i veckan av sju, är det inte värt att må dåligt på jobbet. Sök nytt!

6. Du utvecklas inte på jobbet
Det är aldrig kul att stå och stampa i sin utveckling. Alla vill utvecklas och lära sig nya saker på jobbet! Antingen så får du själv berätta för din chef att du vill utvecklas, eller så får du inse att det är dags att byta jobb. Move on!

7. Du har tänkt att söka nytt jobb i över ett halvår
Om du gått och tänkt på att du vill byta jobb i över sex månader så är det verkligen dags nu. Du har inget att förlora på att söka jobb! Det bästa som kan hända är att du hittar en rolig utmaning och byter jobb, och det sämsta som kan hända är att du söker ett jobb och inte får det. Om du lyckas ta dig vidare till en intervju, men som slutar med att du inte får jobbet, så kan du se dig som en erfarenhet rikare. Win-Win!

Läs också:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024