5 sätt att förbättra din LinkedIn-profil och varför du bör göra det

Inför hösten är det bättre läge än någonsin att boosta din LinkedIn-profil. Det finns mycket du kan göra för att synas mer och nå fler potentiella företag och rekryterare. Här är några sätt som gör dig mer eftertraktad bland tusentals av användare på LinkedIn. 

1. LÄGG IN DINA KOMPETENSER

En av de viktigaste sakerna att göra på LinkedIn (om du vill bli hittad) är att lägga in dina kompetenser. Det fungerar precis som på Google – om du har lagt in vad du kan blir du mer relevant i söket. De ord du har i din profil kommer att ge dig fler profilbesök. Många rekryterare söker på söktermer som t.ex. “IT + Projektledare” via LinkedIns sökfunktion. Om du har dessa ord i din profil så matchar du deras sökning och hittas enklare.

Om du går in på din profil och scrollar ner en aning så kommer du att se en grå-blå ruta med rubriken 
Ditt verktygsfält. Där ser du hur många visningar din profil har senaste veckan, och för att se vilka sökningar du dyker upp i så kan du klicka på siffran. Exempelvis har personen på bilden nedan visats i sökningar som har med b2c + Marknadsföring + Specialist att göra. 

Skärmavbild 2018-07-06 kl. 13.54.15

2. BE KOLLEGOR OM REKOMMENDATIONER

Ännu lite längre ner i din profil kan du be dina kollegor och yrkesbekanta att ge dig rekommendation. Det är lite som att få referenser nedskrivna i din profil. Satsa på att samla in några stycken så att din profil inger mer förtroende.

3. SKRIV EN BRA SAMMANFATTNING
Om du är ute efter nya möjligheter, glöm inte att lägga in en sammanfattning om din profil och om dig. Sälj in dig själv på några rader. Sammanfattningen är den första texten man ser i profilen som besökare, så se till att den blir bra.

4. BYT COVERPHOTO
Om du vill kan du ha ett eget coverphoto som gör profilen mer levande och unik. Eller så kan du be din arbetsgivare att knåpa ihop en som alla anställda kan ha med företagsloggan, er slogan och något inspirerande. 

5. STÄLL IN ATT DU SÖKER JOBBSkärmavbild 2018-07-06 kl. 17.24.58
Du kan göra din profil synlig för rekryterare, något som du verkligen borde göra om du är på jakt efter drömjobbet. LinkedIn har verktyg speciellt anpassade för rekryterare och du blir då synlig när de söker efter kompetens. Om du inte gör det här steget så kan du inte räkna med att bli hittad! Det gör du också i Ditt verktygsfält

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024