Så stärker du gemenskapen på kontoret!

 

Känner du dig trött på att ingen av dina kollegor tar något initiativ till att hitta på något roligt ihop? Då kan det vara dags för dig att göra något åt det. Men hur skapar man en bra gemenskap? Här är några tips på hur du kan öka sammanhållningen på din arbetsplats:


Inför en återkommande teamlunch!
Att äta lunch är något alla måste göra någon gång under dagen. Föreslå att ni lämnar kontoret och testar något nytt lunchställe i närheten! Att komma ifrån kontoret kan leda till att det blir en mer avslappnad stämning och det kan öppna upp för att ni lär känna varandra utanför era jobbroller.


Peppa varandra
Låt uppmuntran och en positiv attityd bli en naturlig del av vardagen. Tänk på att både ge och be om feedback, beröm dina kollegor när de gjort något bra och se till att vara tydlig med att poängtera det positiva. Dina kollegor kommer genast att känna sig mer uppskattade och det leder i sin tur till en bättre gemenskap.

 

Gör något roligt ihop!
Någon gång då och då är det kul att hitta på något utanför kontorets fyra väggar. Var inte rädd för att vara den som föreslår och styr upp någon rolig aktivitet. Varför inte testa bumperball eller kanske en femkamp på grönan?

En stark gemenskap på jobbet är viktigt av flera anledningar. Det stärker teamkänslan, det blir lättare att attrahera ny kompetens och sist men inte minst – det blir så mycket roligare att komma till jobbet!

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024