Hur man skriver ett CV? Vi har svaren!

Att sticka ut från mängden blir allt viktigare – här är knepen du kan testa redan idag!

Konkurrensen om de attraktivaste jobben är större än någonsin och det gäller att verkligen sticka ut från mängden. Ett bra sätt att göra det på är att fila på ditt CV – gör det unikt och låt din personlighet komma fram! Här är några enkla tips för hur du kan få fram vem du är i ditt CV:


Lägg till en snygg ram

En fin ram som ramar in ditt CV gör att det också sticker ut från mängden. Välj en färg och ett mönster du tycker passar din personlighet.

Visualisera med en bild
En bild gör att vi kan visualisera bättre och på så sätt har vi lättare för att komma ihåg vad det är vi har läst. En bild gör också att personen som läser ditt CV får en tydligare koppling till dig och chanserna ökar att ditt CV inte blir en i mängden.

Lek med layouten
Vem är det som sagt att ett CV alltid måste se likadant ut? Testa dig fram med olika layouter och typsnitt för att hitta det som representerar just dig. Hur man skriver ett CV är högst individuellt.

Screen Shot 2018-07-12 at 14.27.07

Ge exempel på prestationer

Beroende på vad du söker för typ av roll kan du istället för att rada upp precis alla anställningar du haft ge exempel på prestationer som du känner dig stolt över. Det kan till exempel vara ett filmprojekt, en sociala mediekampanj eller ett nytt system du byggt.

Eller sök helt utan CV!
Lets face it – att söka jobb med ett CV känns lite uråldrigt. Idag kan du söka jobb mycket enklare och få fram din personlighet utan att behöva fixa och trixa med ditt gamla CV. Jobbsökarsiten Uptrail.com funkar helt utan CV, och du behöver bara svara på några frågor för att ansöka till ett jobb. Just nu finns massvis av lediga jobb som du kan söka, helt utan CV!

Läs mer:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024