“Jag var up and running för att börja söka jobb inom en minut”

Christian Croona sökte jobb via Uptrail och fick anställning som Webbansvarig hos Läkare Utan Gränser. En roll och ett namn som utgör en intressant kombination av teknik och ideell sektor. Dagarna är fyllda av mycket planering och koordinering med webbyrån för olika pågående projekt och arbete med hemsidan. Christian berättar nu om sin upplevelse av Uptrail.

Hur var det att söka jobb via Uptrail?
– Det kändes relevant, dels för att frågorna var bra. Man skulle inte bara skriva att man är bra på ett särskilt jobb utan ge praktiska exempel på varför man skulle vara bra på jobbet. Det är bättre än att bara visa upp ett papper på att man gått en särskild utbildning som ska visa vad man kan. 

Är det därför du kände att Uptrail fungerade för dig?
– Ja, men det kändes mer erfarenhetsbaserat än många andra portaler jag varit i. Vissa jobb jag sökt har det varit ett krav att bifoga det faktiska examinationsbeviset från ens universitet. Jag har ingen faktisk examen men jag har nästan det – det går ju inte att säga till ett formulär att jag nästan har en examen. Därför blir det bättre att kunna skriva och förklara att man jobbat och pluggat i princip det här men att man inte har den faktiska stämpeln. Erfarenheterna var det viktiga snarare än att det var rätt stämpel.

Vad skulle du säga om Uptrail som tjänst?
– Ett lätt sätt att söka jobb utan CV. Det jobbet jag sökte nu var uppdelat i fem frågor och det var i princip samma information jag kanske skulle skrivit i ett personligt brev men med mer ledande frågor som hjälpte mig presentera mina bästa sidor till arbetsgivaren. Det kändes väldigt lätt också till skillnad från andra jobbsökarsajter. Istället för typ 90 minuter att skapa upp ett användarkonto. Jag var up and running för att börja söka jobb inom en minut

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024