Här är jobbtjänsten som låter dig söka jobb utan CV och personligt brev

Svenskar drabbas ofta av komplicerade ansökningsprocesser då de söker jobb. Det ändrar jobbsökartjänsten Uptrail  på. Traditionella processer är svåra att förstå, långa och tidsödande. För att söka ett enda jobb kan den ansökande behöva gå igenom flera steg, registrera sig på flera sidor samt bifoga massvis av onödiga dokument.

Svenskarna som redan har jobb tycker att det är svårt att hitta tid för att skriva CV och personligt brev. De måste i många fall anpassa sina texter och sitt CV efter vilken tjänst de söker och processen blir ofta ineffektiv och långsam. Det är många som tycker att CV och personligt brev är ett förlegat sätt att söka jobb på, och som har efterfrågat en enklare process.

– Vi har utvecklat ett enklare sätt att söka jobb på. Uptrail.com är en site där verksamma inom IT, Design och Sälj kan söka jobb snabbt. Målet är att det ska ta ca 30 sekunder, säger Gustaf Winnberg, Grundare och VD på Uptrail.

Sök jobb på mindre än en minut
Med den digitala lösningen som tagits fram av Uptrail så kan alla sökande skicka in en ansökan på mindre än en minut. Det blir en snabbare och enklare process, oavsett vilken roll som söks. Istället för att skicka med externa dokument som tillexempel CV och personligt brev så får företaget som utlyser tjänsten ställa relevanta frågor direkt i jobbannonsen.

– Det vi kan se är att barriären sänks och fler orkar söka jobb, samtidigt som hela 25% av de som söker får komma på intervju, säger Gustaf.

Produkt-25

Riktar sig mot karriärmedvetna 
Tjänsten riktar sig främst mot professionals och young professionals som redan har bra jobb, och som inte har tid över att skriva CV. De som söker jobb via Uptrail är både erfarna och karriärmedvetna. De har ofta redan ett bra jobb men hittar till tjänsten via sociala medier. Annonserna är moderna och förmedlar känslan av dina nästa kollegor och ditt nästa kontor genom bilder och videos, vilket gör att många av de ansökande får en inblick i jobbet redan innan intervjun.

Matchningsalgoritm ger förslag på lämpliga jobb
Tjänsten passar extra bra för de som vill ha tips på liknande roller, då en avancerad matchningsalgoritm matchar ihop den sökande med liknande jobb. Resultaten kommer i ett veckomail där de sökande får tips om lediga jobb.

– Vi låter jobben komma till dig istället för att du ska behöva leta efter dem, säger Gustaf.

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2023