“Valet var ganska självklart för mig efter intervjun”

Kelly är 20 år och studerar digital marknadsföring på Sälj och Marknadshögskolan i Stockholm. Utbildningen är två år och i slutet av varje läsår har de praktik. I denna intervju får vi en djupare inblick i hur en dag kan se ut för Kelly och varför hon valde just Uptrail.

Kan du inte berätta lite om dig själv?

–  Jag läser just nu mitt första år på Sälj och Marknadshögskolan i Stockholm och trivs jättebra. Under gymnasiet jobbade jag extra på Mio vilket jag fortsatte med efter studenten samtidigt som jag pluggade matte 2 och 3. Jag kände inte att jag trivdes lika bra på jobbet och började då söka runt på en massa olika utbildningar. Och på den vägen är det. Idag sitter jag här på min första praktik och snart färdig med mitt första år.

Hur hittade du Uptrail?

– Jag hade faktiskt aldrig hört talas om Uptrail innan och jag är inte helt säker på hur jag hittade er heller. Men jag sökte runt väldigt mycket på praktikplatser på google samt olika jobbsidor och tillslut dök ni upp.

Varför valde du Uptrail?

– Jag var väldigt petig när jag sökte praktik. Jag ville dels hamna på ett ställe där jag genuint kände att jag skulle trivas med kollegorna men också att praktikplatsen aktivt sökte efter en praktikant. Risken är att om man själv söker en praktik som aktivt inte vill ha en praktikant, är att man kanske inte får så mycket att göra, får göra de ingen annan vill eller sånt som inte är relaterat till ens utbildning. Risken att bli en assistent är ganska stor.

– Valet var ganska självklart för mig efter intervjun här på kontoret. Jag fick ett jättebra första intryck av mötet med Hanna, min handledare och redan då visste jag att det var här jag ville vara. Jag hade blivit otroligt besviken om jag inte fick praktikplatsen!

Hur ser en typisk dag ut på Uptrail?

– Jag är alltid på plats vid nio men oftast trillar folket in mellan nio och halv tio. Vi är uppdelade marknad, sälj och IT. Så marknad och sälj sitter i samma rum och så sitter IT i rummet bredvid. Jag börjar alltid dagen med att optimera facebook kampanjer, sen vad som sker efter det är alltid olika. Sällan dagarna ser likadana ut. När killarna på sälj får en “dagens deal” så går dom varvet runt och gör ett handslag och brofist med alla. Sen äter vi lunch tillsammans, är de fint väder går vi ut i parken och sätter oss.

Vad har du fått göra hittills?

Jag har fått göra väldigt mycket hittills under mina nu fyra veckor här, vilket är superkul! Jag har fått göra deras mailutskick, både i design och innehåll, det var till och med min första uppgift här. Jag har jobbat väldigt mycket i Facebook business manager och skapat nya kampanjer och annonser som jag dagligen optimerat. Både ringt och mailat potentiella kandidater för olika roller. Jag har också jobbat mycket med deras content marketing. Skrivit och publicerat i facebook grupper, gjort guider på deras webbplats för företag, intervjuat och gjort mindre reportage med kunder hos Uptrail etc. Jag har också fått göra slutrapporter om hur det gått för en kunds annonser både på Uptrail.com och i sociala medier. Jag fick väldigt mycket ansvar redan från dag ett vilket har gjort att jag fått göra väldigt mycket. Är jag klar med en uppgift har Hanna alltid flera andra saker till mig som behövs göras, så man sitter aldrig sysslolös.

Vad är det bästa med praktiken?

– Helt klart kollegorna. Bra kollegor gör verkligen så mycket. Alla har varit otroligt välkomnande och gjort mig till en del av gruppen, vilket jag är så himla tacksam för!

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024