“Det var så smidigt att jag en gång sökte tre olika jobb på en dag”

Vi frågade Pia, som har använt sig av Uptrail ett flertal gånger, om hur hon uppfattar att det är att söka jobb och hur det är att söka via Uptrail. Pia ger även lite tips till andra jobbsökande.

Hur går du tillväga när du söker jobb?

Jag får en hel del jobbannonser via mejlen. Eftersom jag skrivit in min mejl på vissa jobb-sidor är det oftast där jag tittar. Om jag hittar något intressant sätter jag igång och skriver personliga brev och uppdaterar mitt CV. Det tar tid, vilket gör att jag inte hinner söka så många jobb.

Vilka utmaningar kan man stöta på när man ska söka jobb?

Ibland finns det många jobb man vill söka, men man hinner inte söka fler än ett eller två. Det tar oftast några dagar att skriva ett riktigt bra brev.

Vad skulle du ge för tips till någon som just nu söker jobb?

Jag skulle tipsa om att öva och lägga mer tid på den delen där man inte känner att man är lika vass, vare sig det är självaste skrivandet av en ansökan eller att gå på intervjun. Exempelvis att träna inför en intervju om man känner att det inte är ens starka sida.

Hur hittade du till jobbannonsen på Uptrail?

Det kom upp i mitt facebook-flöde och jag klickade eftersom att jag undrade vad det var för någonting. Det visade sig vara väldigt smidigt, man behövde bara svara på tre frågor.

Hur många jobb har du sökt via Uptrail?

Jag sökte säkert tio olika jobb. Det var så smidigt att jag en gång sökte tre olika jobb på en dag.

Vad skulle du säga om Uptrail som tjänst?

Jag tyckte det var skönt att inte behöva lägga ned all den tid som jag brukar på att skriva brev. Istället räckte det att svara på några frågor. Det var befriande enkelt.

 

Fler artiklar inom samma ämne:

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024