AFA Försäkring logo

AFA Försäkring Stockholm Heltid

Inköpare till AFA Försäkring

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om jobbet

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.



Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Till vår nyetablerade grupp och inköpsfunktion söker vi nu en självgående och strukturerad inköpare med några års erfarenhet som vill vara med i det fortsatta arbetet med att utveckla och bidra till området inköp. Rollen är en av två nya roller. Är du redo för nästa steg? Här väntar ett utmanande och spännande jobb!

Jobbet finns inom enheten Försäkringshantering och IT där det idag jobbar ca 450 medarbetare. Du kommer att tillhöra avdelningen CIO Office och gruppen Inköp och Avtalshantering. Inköp och avtalshantering består av en chef samt en kollega som arbetar med strategiskt inköp inom IT.


Vad du kan förvänta dig


Som inköpare kommer du att ansvara för hantering av inköp, avtal och leverantörer inom området indirekt inköp, där exempelvis konsulter, marknadsföring och resor ingår. En del enklare IT-upphandlingar kan även förekomma. Du kommer även ansvara för förvaltning och administration av vårt avtalshanteringssystem.

Då rollen är ny kommer du att kunna vara med att påverka, utveckla och driva förändring. Ditt fokus den första tiden kommer att vara att lära känna organisationen och tillsammans lägga upp planer för arbetet framåt vad gäller processer, rutiner kring inköp, upphandling och leverantörshantering.

Behov av inköp varierar över tid och vi ser att IT-inköp i synnerhet kommer att bli än mer efterfrågat, vilket innebär intressanta utvecklingsmöjligheter att jobba mer inom detta område.

I rollen ingår till exempel att:



  • Leda och förvalta olika inköpskategorier till ex. konsulter, marknadsföring, resor mm

  • Leda avtalsförhandlingar (uppdragsavtal (enl. FRL), ramavtal, avtal mm)

  • Förvalta avtal och ramavtal avseende ägandeskap, uppföljning och förändringar

  • Analysera avtalsmallar och proaktivt bedriva förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats

  • Kontaktperson mot för kategorin relevanta delar inom AFA Försäkring

  • Bevaka leverantörsmarknaden för berörda kategorier

  • Medverka att utveckla och implementera våra nya inköpsstrategier

  • Förvalta och administrera vårt avtalshanteringssystem

  • Vara ambassadör för AFA Försäkring i kontakt med leverantörer


Vad vi förväntar oss av dig


Vi söker dig som har examen från universitet eller högskola, med fördel inriktning företagsekonomi eller juridik. För att lyckas i jobbet krävs det att du har några års erfarenhet av inköp och förhandling. Du är van att självständigt driva upphandling från RFI till avtal tillsammans med verksamheten och jobbar ständigt med att förbättra leverans, kostnad och relationen till leverantörerna.

Det är meriterande med erfarenhet av regelstyrd verksamhet då AFA Försäkring lyder under Finansinspektionens tillsyn. Det är även meriterande med erfarenhet av inköps-/spendanalys.


Som person är du ödmjuk, god kommunikatör och skapar förtroende. Du trivs att arbeta tillsammans med andra samtidigt som du självständigt kan planera, organisera och följa upp ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet och frågorna är omväxlande och föränderliga vilket kräver att du har förmågan att driva frågor framåt och effektivt nå resultat.


Detta kan vi erbjuda dig


Hos oss välkomnas du in i en kundorienterad miljö där vi arbetar tillsammans för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse av AFA Försäkring. Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete.

Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring. Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.


Välkommen med din ansökan


Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johannes på Johannes.HrossWidmark@afaforsakring.se eller Rekryteringspartner Jonas på Jonas.Hogener@afaforsakring.se eller ring på 070-359 52 61.

Sök tjänsten genom att klicka på "Ansökan", fyll i formuläret samt bifoga CV. Urval och telefonavstämningar kommer genomföras löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Våra fackliga företrädare är:
Forena Försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,7 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.


Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.


#LI-AFA

  • Förmån: Arbete i team Arbete i team
  • Förmån: Centralt kontor Centralt kontor
  • Förmån: Friskvårdsbidrag Friskvårdsbidrag
  • Förmån: Gratis gym Gratis gym
  • Förmån: Tjänstepension Tjänstepension
  • Förmån: Rikskortet Rikskortet
Om företaget
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.
Bild #0 - AFA Försäkring
Bild #1 - AFA Försäkring
Bild #2 - AFA Försäkring
Bild #3 - AFA Försäkring

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024