Swedol/Tools logo

Swedol/Tools Stockholm Heltid

Systemarkitekt till Tools/Swedol

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om jobbet
OM ROLLEN

Tjänsten som Systemarkitekt innebär ansvar för affärsområdets centralt hanterade systemkarta. Vilket innefattar en strategisk översyn och planering för system gällande avveckling och utveckling. Rollen innebär också ansvar för integrationsstrategin i termer av ramverk, system och outsourcing. Vidare omfattar arbetet delaktighet i dialoger med verksamheten i kravställningens-fasen av upphandlingar, för att säkerställa en långsiktigt och hållbar lösning. Men också utveckling av förslag på strategiska förflyttningar inom ramen för vår infrastruktur samt delaktighet i upphandlingar av system och outsourcingprojekt. Systemarkitekten har övergripande ansvarig för licensrelaterade frågor inom avdelningen.

Placeringsort: Tyresö, Oslo, Kotka eller Alingsås.

DIN PROFIL

Som person är stresstålig, lugn och har förmågan att lyfta blicken. Du har förmåga att engagera, motivera och vinna förtroende hos dina kollegor och leverantörer. Prestigelös och ödmjuk är andra egenskaper vi värdesätter. Du är trygg, inspirerande och har ett genuint intresse för att utveckla verksamheten framåt. Du är analytiskt lagd och kan bedriva strategiskt arbete. Komplexa problem hanteras genom ett strukturerat arbetssätt med stor förståelse för verksamheten.

Vi ser gärna att du har:

·        En akademisk utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande.

·        Erfarenhet av att leda strategiskt arbete i en större IT-organisation.

·        Stor erfarenhet av ramverk såsom ITIL och ramverk inom integrationsområdet.

·        Erfarenhet av att leda förändring i hybrida miljöer.

·        IT-kunskap (Word, Excel, PowerPoint) och systemförståelse för relevanta affärssystem.  

·        Goda språkfärdigheter i svenska, Norska eller finska beroende på placeringsort. Engelska är dock ett krav oavsett ort.

·        B-körkort krävs då resor förekommer i tjänsten.

Om företaget

Sedan 1 april 2020 är Swedol en del av Momentum Group och bildar tillsammans med TOOLS ett gemensamt affärsområde för verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd. Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Den sammanslagna koncernen omsätter drygt 9 miljarder SEK per år, varav det sammanslagna affärsområdet för verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd svarar för cirka 8 miljarder SEK. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. 

 TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. 

Swedol är multispecialisten på verktyg, yrkeskläder och skydd. Vi erbjuder ett brett kvalitetssortiment av produkter, tjänster, verkstad och rådgivning för yrkesfolk – allt på ett ställe. Kunderna finns huvudsakligen inom bygg och anläggning, industri och verkstad, åkeri och transport, jord- och skogsbruk och offentlig service.  

Tillsammans utgör Swedol och TOOLS affärsområdet Verktyg, Förnödenheter, Arbetskläder & Skydd. Mer information om samgåendet kan du läsa om på www.swedoltools.se 

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024