Sparbanken Syd logo

Sparbanken Syd Malmö Heltid

Processägare (Spara & Försäkra) till Sparbanken Syd

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om jobbet

Vill du jobba som processägare för Spara och Försäkra inom bankvärlden? Här kommer en möjlighet att få jobba med strategisk utveckling, operativa förbättringar, men också regelverk och dess efterlevnad samt kravställning och tjänster inom området Spara och Försäkra för Sveriges enda helt självständiga sparbank, med arbetsplats i Ystad och kanske på något av bankens övriga åtta kontor i Skåne!

Om rollen

Som Processägare ansvarar du för bankens processer inom Spara och Försäkra, från kundbehov till kundleverans. Du har ett kostnadsansvar och är ansvarig för att utveckla, planera, implementera och följa upp utveckling i processer och system utifrån den övergripande strategin som finns för banken. Som Processägare ansvarar du för att analysera omvärld och regelverk samt säkerställa regelefterlevnad för banken genom att utveckla och underhålla system, policy, instruktioner och processer som utgör grunden för ditt ansvarsområde. I rollen krävs ett väl fungerande och proaktivt samarbete och kommunikation mellan enheter såväl med affärsrörelsen och affärsutvecklare som interna enheter och leverantörer.

Vem är du?

För att ta dig an rollen som Processägare har du gedigen bankerfarenhet inom Spara och Försäkra, kanske med vana att jobba med processer från kundbehov till kundleverans. Du har kunskap och förmåga att driva det strategiska arbetet, samt analysera externa regelverk och att säkerställa regelefterlevnad genom arbete med policys och processer. Det är meriterande med tidigare ansvar för kostnader samt för att utveckla, implementera och följa upp utveckling i system, produkter och processer. Som person är du därmed strukturerad, självgående och noggrann samt har social förmåga att bygga väl fungerande samarbete och kommunikation mellan enheter såväl internt som externt. För att passa in på Sparbanken Syd har du troligtvis även ett trevligt, socialt och glatt förhållningssätt!

Hur du ansöker

Sparbanken Syd jobbar tillsammans med Wise IT i denna rekrytering och du är välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anders Johansson vid frågor. Ansök gärna via vårt webformulär inom det snaraste, då ansökningar behandlas löpande (inga ansökningar via mail).

Kontaktperson för Finansförbundet är Nina Hemgard 0417-82 22 42. 

Om företaget
Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är landets äldsta och Sveriges enda helt självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vårt syfte är att hjälpa kunder att förverkliga goda idéer så att vi tillsammans bidrar till en hållbar samhällsutveckling.

Vi vill inspirera och coacha människor till en god Ekonomihälsa, ett förhållningssätt till ekonomi som är bra för personen, plånboken och planeten. Vi gör det genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Idag är vi 160 medarbetare på nio fysiska och ett digitalt kontor. År 2019 var vår affärsvolym 37 miljarder SEK.

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024