Skanska Hus Sydost logo

Skanska Hus Sydost Karlskrona Heltid

Hälsa- och säkerhetsledare-Blekinge

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om denna position
På Skanska jobbar vi med hjälm och hjärta – och behöver dig som kan det här med säkerhet och hälsa!

Vi tänker fortsätta med att vara en förebild inom hälsa- och säkerhetsfrågor och vill satsa på dig som vill ha en fot ute i produktion och den andra i arbetsmiljö.

Hos oss finns en stark känsla av engagemang och laganda, något som bidrar till vår framgång. Vi tror nämligen på att nöjda medarbetare på rätt plats leder till nöjda kunder.

Du kommer att stödja och verka för ett systematiskt arbetsmiljöarbete inom distriktet. Vidare kommer du att vara ett operativt stöd ute på arbetsplatser gällande bl.a. riskhantering, elimineringar, arbetsberedningar samt bistå i att ta fram gemensamma arbetssätt.

Arbetet består i huvudsak av att:

• Stödja och leda våra arbetsplatser med det operativa arbetsmiljöarbetet och se till att vårt verksamhetssystem tillämpas samt vara praktiskt implementeringsstöd av nya och uppdaterade arbetsmetoder

• Stödja och leda våra arbetsplatser i riskhantering och framtagning av arbetsberedningar

• Stödja och samverka med skyddsombuden inom distriktet

• Stödja och stundtals leda utredningar av händelser och erfarenhetsåterföring

• Säkerställa att utbildningar inom arbetsmiljö för distriktet genomförs

Till stor del kommer du att arbeta ute på våra projekt, samt delta i deras projektorganisationer. Tjänsten kommer att vara fördelad till att stötta distriktet i hälsa- och säkerhetsfrågor till 90%, medan till 10% arbeta tillsammans med Hälsa och Säkerhetschef samt övriga hälsa- och säkerhetsledare och arbeta med frågorna på regionnivå.

Vidare kommer tjänsten att innebära många kontakter och samverkansform med bl.a. distriktsledning, projektorganisation, kunder, underentreprenörer samt kollegor inom arbetsmiljö.

Du kan arbetsmiljö och brinner för frågorna

För att lyckas i rollen vill vi att du är utbildad arbetsmiljöingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper om arbetsmiljöprocesser och trivs med att hålla ihop dessa frågor.

Det är meriterande om du att du har ett par års erfarenhet från arbetsmiljöfrågor från producerande verksamhet, men vi lägger även stor vikt vid din personlighet.

Resor i regionen förekommer så du måste ha körkort och tillgång till egen bil.

Välkommen med din ansökan!

  • Förmån: Optionsprogram Optionsprogram
  • Förmån: Duktiga och roliga kollegor Duktiga och roliga kollegor
  • Förmån: Eget ansvar Eget ansvar
  • Förmån: Friskvårdsbidrag Friskvårdsbidrag
Skanska Hus Kronoberg

Skanska Hus Kronoberg är specialister på nyproduktion av samhällsfastigheter, kontor och bostäder. Vi har den självklara ambitionen att leverera vinst med värde för våra kunder. Vi ska vara en förebild inom hållbarhet och säkerhet. 

Våra medarbetare är värderingsstyrda och präglas av en anda av ständig utveckling och förbättring. Vi tror på att nöjda medarbetare med rätt kompetens, på rätt plats i rätt tid, leder till nöjda kunder och hög kvalitet vid inflyttning i våra byggnader. Vi bygger ett bättre samhälle i Växjö, och nu tar vi nästa kliv när vi står inför nya, spännande utmaningar   

Bild #0 - Skanska Hus Sydost
Bild #1 - Skanska Hus Sydost

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024