Stockholms Universitet logo

Stockholms Universitet Stockholm Heltid

Gruppchef för Infrastruktursektionen

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om denna position

Infrastruktursektionen består idag av ca 35 medarbetare och ett antal konsulter. Vi ansvarar för driften av våra centrala tjänster och system, våra egna verksamhetsnära tjänster ligger under våra IKT-objekt, IT-arbetsplats och Teknisk plattform. Vi har en storskalig driftsmiljö med en hög tillgänglighet. Vi befinner oss i en utvecklingsfas kring våra verktyg, metoder och processer där målsättningen är att fortsätta utveckla vår verksamhet i kundmötet med våra beställare inom universitetets kärnverksamhet. Vi har en spännande förändringsresa framför oss i en utvecklande arbetsmiljö med härliga kollegor.

Arbetsuppgifter Som gruppchef ingår du i sektionsledningen för Infrastruktursektionen. Du ansvarar och leder arbetet på operativ och taktisk nivå samt arbetar aktivt med vidareutveckling, uppföljning och kvalitetshöjande förbättringar inom våra produkter och tjänster. Du stödjer dina medarbetare i sitt dagliga arbete, arbetar aktivt med att vidareutveckla både interna och sektionsöverskridande processer och uppdrag samt resursplanerar och ansvarar för leveranser inom ramen för grupperingen på Infra. Du har personalansvar för en grupp bestående av ca 15 medarbetare. Du ansvarar för informationsspridning mellan din grupp och andra delar av organisationen. Du genomför kontinuerliga uppföljningar i leverans och leverantörsstyrning samt gruppmöten, utvecklings- och lönesamtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet som gruppchef eller annan ledarroll med personalansvar, inom IT-leverans, IT-infrastruktur
  • erfarenhet av budget och ekonomiskt ansvar
  • god planerings- och prioriteringsförmåga
  • mycket god förmåga att kommunicera och skapa förtroende
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och i skrift
  • akademisk utbildning inom IT, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
  • erfarenhet av ITIL
  • erfarenhet av leverantörsstyrning.

Vi ser främst att du har goda ledaregenskaper men även en god teknisk förståelse. Du drivs av ansvar och service och har som målsättning att leverera en väl sammanhållen och kvalitativ leverans inom vårt uppdrag vid Stockholms universitet. Vidare ska du vara engagerad, lyhörd och kunna motivera, coacha och utveckla medarbetarnas unika talanger och förmågor. Du är transparent, nyfiken, modig och tydlig i ditt sätt att kommunicera och leda; du är prestigelös i ditt beslutsfattande; du är pragmatisk och klarar av att kompromissa och hantera eventuella konflikter.

Meriterande

  • erfarenhet som produkt- eller tjänsteägare
  • tidigare arbetat som kravställare, utvecklare eller testledare
  • erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3, LOU, PUL och GDPR ser vi även det som meriterande
  • erfarenhet av DevOps och processorienterade organisationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Experis IT. Frågor om anställningen besvaras av rekryteringskonsult Lena Wassén, lena.wassen@experis.se.com, tfn 08-508 859 02, eller Anki Snis, anki.snis@se.experis.com, tfn 08-508 954 53.

Fackliga företrädare Se den fullständiga annonsen.

Ansökan Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

OBS! Den fullständiga annonsen hittar du på Stockholms universitets webbplats www.su.se/jobb under Lediga jobb.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

  • Förmån: Karriärmöjligheter Karriärmöjligheter
  • Förmån: Samhällsansvar Samhällsansvar
Om företaget

IT-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare fördelade på fyra sektioner; Infrastruktur, Service, Systemutveckling och IT-staben. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus med goda kommunikationer. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö, spännande teknik och personlig utveckling med möjlighet att påverka och bidra till en ökad samhällsnytta.

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024