company coverphoto

Webbanalytiker

Creuna - Stockholm - Full time

This job is not active and cannot be applied to. Do you want us to let you know if anything similar becomes available?

Yes, I accept Uptrails Terms of Service and Privacy Policy
How it works icon

Easy & smooth

Apply to multiple jobs using the same platform.

How it works icon

100% transparency

Compare your skills and experience to other applicants.

Om jobbet

Är du intresserad av att förstå hur besökare använder digitala tjänster, vad som driver användares beteende och hur detta kan förändras och optimeras? Vill du diskutera analys ihop med likasinnade och förbättra några av Sveriges största webbplatser? Creuna är en certifierad Google Analytics partner och vi söker nu fler drivna strategiska webbanalytiker med en önskan att utveckla och förbättra vårt analyserbjudande ihop med oss.

Vad ska du göra?

Som webbanalytiker på Creuna arbetar du i tvärfunktionella team tillsammans med projektledare, UX, designers, utvecklare och QA, där du ansvarar för att ge kunden insikter att förbättra sina tjänster baserat på data. Samtidigt är du en del av ett team på fem analytiker som delar kunskaper, upptäcker verktyg ihop och diskuterar analystrender.

På Creuna jobbar vi hypotesbaserat med övergripande mål att hjälpa kunden att anpassa sina digitala lösningar så att de når sina affärsmål. Vi jobbar självständigt med mycket proaktivitet och föreslår praktiskt genomförbara åtgärder som förbättrar kundens digitala lösningar. Vi jobbar lösningsfokuserat, datadrivet och målstyrt, gärna ihop med andra kompetenser i projektet. Vi har alla en god förståelse för hur stora organisationer fungerar och förmåga att bygga långsiktiga kundrelationer. Vi tar alla stort eget ansvar och driver våra egna analysuppdrag hos kund, från start till lansering vidare till optimering.

Vi tycker det är viktigt med kunskapsspridning så en del av vårt arbete innefattar att presentera rekommendationer och insikter för kunder och kollegor, att driva workshops kring målsättning och syfte för tjänster och lösningar.

Som konsult hos oss är du placerad på kontoret på heltid, istället för ute hos kund.

Vem är du då?

Som person är du nyfiken och driven att hitta kärnan till besökarnas beteende och kopplingen till kundernas affär/verksamhet. Du är passionerat intresserad av analys och tar gladeligen till dig nya verktyg och kunskaper och införlivar dem i ditt dagliga arbete. Det är självklart för dig att jobba hypotesbaserat och du har en vilja att förändra och att ständigt förbättra. Socialt har du lätt för att samarbeta och är ödmjuk inför andras förmågor och kunskaper, samtidigt som du kan övertyga med dina egna, i möten och vid presentationer.

Vi behöver att du har:

 • Minst 3 års erfarenhet av arbete i liknande roll
 • Erfarenhet av Googles produkter (främst Google Analytics och Google Tag Manager
 • Van vid att ta fram och kommunicera mål och utfall för en organisation (KPI-strategi)
 • Erfarenhet av att planera och sätta upp mätspårning
 • Lätt för att samarbeta, både med kunder och i team
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det vore fint om du också hade:

 • Statistik
 • Visualisering, exempelvis genom Klipfolio, Data Studio
 • BI, exempelvis genom Tableau, Power BI
 • Konverteringsoptimering (främst A/B-testning)
 • Heatmap-analys, exempelvis genom Hotjar, Crazy Egg
 • ROI-analys
 • Marketing automation och emailmarknadsföring
 • Utvärdering av sociala media
 • Tidigare konsulterfarenhet
 • Certifierad i Googles produkter (GAIQ)
 • SEO-kunskap

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Creunas kontor på Kungsholmsgatan i Stockholm. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Givetvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Job perk: Centralt kontor

Centralt kontor

Job perk: Friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidrag

Job perk: Sex veckors semester

Sex veckors semester

Job perk: Duktiga och roliga kollegor

Duktiga och roliga kollegor

Om företaget

Hej!

Vi är Creuna, en byrå som skapar värdefulla kundupplevelser med hjälp av digitala produkter och tjänster.

Vilka är vi?

Creuna finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland. På våra olika kontor har vi samlat 350 av branschens bästa människor, och inte bara när det kommer till personlighet. Att vi är många betyder också att vi kan mycket.

I Sverige har vi två kontor, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Här avlöser projekt, kunder och möten varandra och våra uppdrag sträcker sig från digitala strategier som förändrar våra uppdragsgivares organisationer och arbetssätt, till teknisk vägledning, utveckling, design och innehållsarbete för stora webbplattformar. Addera digitala koncept och strategiskt arbete med sociala medier så har du täckt in en stor del av allt det vi sysslar med dagligen.

I en värld där utvecklingen aldrig stannar ser vi till att våra kunder inte heller gör det. Vi jobbar lika mycket med vår egen utveckling som med våra kunders. Att våra medarbetare styr över sin egen resa när det kommer till arbetsuppgifter, intressen och personliga egenskaper gör underverk för slutresultatet. Människor som mår bra gör ett bättre jobb, helt enkelt.

Expand section
company coverphoto
company coverphoto
company coverphoto
company coverphoto