company coverphoto

SYSTEMUTVECKLARE I VÄRLDSKLASS TILL ANDRA AP-FONDEN

Andra Ap-fonden - Göteborg - Full time

This job is not active and cannot be applied to. Do you want us to let you know if anything similar becomes available?

Yes, I accept Uptrails Terms of Service and Privacy Policy
How it works icon

Answer questions

The interview starts when applying - no CV or cover letter required.

How it works icon

100% insight

Receive statistics about all applicants - competence, status and the amount of applications.

Introduktion

Tänk att få möjlighet att arbeta hos en kapitalförvaltare i världsklass! På Andra AP-fonden känner alla att de har ett stort värde och att fondens värderingar långsiktigt värdeskapande, ansvar, respekt och ständiga förbättringar är en värdegrund som alla delar och lever efter. Här kommer du få möjligheten att lära, utvecklas och utmanas av oerhört engagerade, kunniga och kreativa människor. Som systemutvecklare på Andra AP-fonden kommer ditt mål vara att bygga en central systemutvecklarfunktion och förverkliga Andra AP-fondens vision om en ny och modern digital plattform.

company coverphoto

Om denna position

Inom IT kommer du få arbeta i ett litet dynamiskt team där du är drivande inom systemutveckling i en fri roll med mycket ansvar. Du kommer ansvara för att bygga upp ett centralt systemutvecklarforum, där fondens utvecklare medverkar. Systemutvecklarforumet kommer ha till uppgift att trendspana och sätta riktlinjer kring fondens övergripande behov av systemutveckling både avseende arbetssätt, effektivisering av källkodsnyttjande samt tekniska plattformar att använda. Du kommer stötta, delta och leda flera parallella utvecklingsprojekt. Projekten är ofta komplexa med höga krav på anpassning, samarbete och gränsöverskridande tekniska lösningar.

Då Andra AP-fonden använder en enorm mängd marknadsdata från otaliga leverantörer kommer du jobba mycket med integrationer och även med fondens data warehouse. Tillsammans med den ansvarige för data warehouse kommer ni att sätta riktlinjer och även fungera som backup till varandra.

Vi värdesätter samverkan och förmågan att skapa konstruktiva och goda relationer. På fondens IT-avdelning är vi prestigelösa och sätter högt värde på att leverera bra service till den övriga verksamheten.

VEM ÄR DU? Du har en utbildningsnivå motsvarande civilingenjörsutbildning inom IT, gärna i kombination med finans och/eller business. Du har minst 10 års arbetslivserfarenhet av systemutveckling, både backend och även till viss del frontend, inom kapitalförvaltning och/eller bankmiljö. Du har en god förmåga att översätta matematiskt förklarade problem till kreativa systemlösningar samt förstår verksamhetens krav med tillhörande finansiell terminologi.

Vi förutsätter att du hanterar både scriptspråk och andra klassiska objektorienterade programmeringsspråk som Python, R, C#, Java eller motsvarande. Det är också viktigt att du är öppen för att lära nya språk och arbetssätt som behövs för att långsiktigt verka för att fonden använder de bästa plattformarna. Du har tidigare jobbat med integrationer i liknande verksamheter och är väl insatt i traditionella data warehouse uppsättningar samt den struktur och metodik som används. Du har jobbat med RDBMS-leverantörer som SQL Server och Oracle men är ständigt nyfiken på att se dig om efter ny teknik och leverantörer som kan effektivisera verksamheten. Fondens centrala rapporteringsverktyg är Power BI och därför ser vi det som positivt om du har tidigare erfarenhet från Microsofts BI produkter.

Det är mycket meriterande om du har kunskap om finansiella marknadsdata från någon av de ledande leverantörerna, har jobbat med trading plattformar och/eller någon av de ledande portföljhanteringssystemen.

Som person drivs du av en naturlig nyfikenhet och gillar utmaningar. För att lyckas i rollen behöver du vara entusiastisk, pragmatisk och ha hög integritet att tro på dina idéer och vår vision.

VILL DU VETA MER? I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta Susanne Hjälmered 070-389 70 07, susanne.hjalmered@sigma.se eller Adam Troedsson 070-814 05 28, adam.troedsson@sigma.se Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

company coverphoto
company coverphoto
company coverphoto
Job perk: Intressanta projekt

Intressanta projekt

Job perk: Duktiga och roliga kollegor

Duktiga och roliga kollegor

Job perk: Eget ansvar

Eget ansvar

Job perk: Attraktiv bonusmodell

Attraktiv bonusmodell

Job perk: Utbildningsbudget

Utbildningsbudget

Om företaget

Andra AP-fonden är en av norra Europas största pensionsfonder och förvaltar drygt 330 mdkr inom i princip alla tillgångsslag och över hela världen. Fonden är en trygg och stabil kapitalförvaltare som har ett viktigt uppdrag från riksdagen – att__förvalta fondmedlen på sådant sätt att de blir till största möjliga nytta för försäkringen för inkomstgrundad ålderspension. Andra AP-fonden är en attraktiv arbetsgivare med drygt 70 medarbetare, som alla arbetar centralt i Göteborg. Några av de främsta inom sina respektive områden arbetar på fonden, som förvaltare, analytiker och andra specialister. Läs gärna mer på www.ap2.se

Expand section