Nordax Bank logo

Nordax Bank Stockholm Heltid

Manager till Payment and Processing till Nordax Bank

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om jobbet

Nordax är en nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 150.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. De har cirka 200 anställda och genom deras centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från deras kontor i Stockholm. Nordax grundades 2003 och sedan dess har de växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. De hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. De har specialiserat sig på ett fåtal produkter som bolån, privatutlåning utan säkerhet samt sparkonton. De arbetar ständigt med att förbättra kundresan med fokus på hållbarhet; ansvarsfullt företagande är centralt för dem. De är övertygade om att det genererar en långsiktig affärsnytta för dem samtidigt som det levererar värde till deras kunder och övriga intressenter.

Rollen:

Enheten Payment and Processing är en del av CFO Office och som ansvarar för alla in- och utbetalningar för våra ut- och inlåningskunder i samtliga länder, avstämning av likvida medel och kundreskontra samt bokföring av förekommande affärstransaktioner inom Nordax. Enheten utgör en viktig funktion i vår framtida tillväxtresa.

Som Manager leder du avdelningen som f.n. består av 8 medarbetare. Du är ansvarig för löpande daglig aktivitet och att coacha samt utveckla dina medarbetare. Arbetet innebär daglig planering, problemlösning och drift av teamet, men det ingår även projektarbete och förändringsledning. Du säkerställer att teamet uppfyller målen, har kapacitet och lever upp till krav på leveranser inom företaget. Du kommer att arbeta kontinuerligt med att utveckla individer i gruppen genom att fastställa mål, genomföra riktlinjer och fungera som stöd. Du ser till att enhetens mål är tydliga för medarbetarna samt att teamet samarbetar för att uppnå dessa. Du kommer också vara medlem i ledningsgruppen för CFO Office.

Du kommer även ansvara för administration av bankfullmakter samt bistå i avdelningsrelaterade projekt.

Vidare blir din utmaning att:

  • planera, leda och följa upp arbetet så uppsatta mål nås

  • resursplanering vid ledighet och sjukdom 

  • bistå som stöd vid löpande bokföring och avstämning

  • samordna och förvalta processer och rutiner

  • genomföra medarbetarsamtal, lönesamtal och bonussamtal

  • coacha och skapa delaktighet i ditt team

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen har du praktisk erfarenhet av ledarskap, har förmågan att engagera personal och är trygg i att leda andra i förändring. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och har god kommunikationsförmåga. Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med redovisning kommer det att vara till stor hjälp i rollen som Manager på avdelningen. Vidare är du en sann lagspelare som tillsammans med dina kollegor hittar de bästa lösningarna.

Vi ser även att du:

  • har gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning, ledarerfarenhet i kombination med ekonomisk bakgrund alt. universitets- eller högskoleexamen i ekonomi

  • goda kunskaper inom Excel

  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

  •  god förmåga att planera

  • meriterande med praktisk erfarenhet av redovisning

Tjänsten är ett vikariat under 1 år med start i oktober eller enligt överenskommelse.

Om företaget

Nordax är en ledande nischbank i Norden med drygt 200 medarbetare. Företaget erbjuder in- och utlåning till ca 150 000 kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Nordax finns som komplement till storbankerna och är specialister på att hjälpa människor ta genomtänkta beslut, för ett liv de har råd med. Nordax grundades av sex entreprenörer med gedigen erfarenhet av riskhantering. Bolaget är unika bland nischbanker genom att ha flera olika finansieringskällor.

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024