Alelion Energy Systems AB logo

Alelion Energy Systems AB Göteborg Heltid

Patentingenjör

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Introduktion

Vill du vara med på en otrolig resa, i ett företag som befinner sig i den absoluta framkanten gällande nya energilagringssystem? Har du erfarenhet från patent och certifieringsfrågor och har siktet inställt på att arbeta i en het bransch som befinner sig i stark tillväxt, där du kan vara med och förbättra miljön? Just nu söker Alelion en patent- och certifieringsingenjör.

På Alelion drivs vi av att utmana gällande normer, guida kunderna med hjälp av vår kunskap och möjliggöra övergången till ett mer hållbart användande av energi. Just nu befinner vi oss i mycket stark tillväxt och står inför en spännande framtid i den heta energibranschen när vi under 2018 startar vår egen tillverkning. Vi är en grupp engagerade medarbetare, som nu behöver bli fler.

Om denna position

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att öppna nya marknader för Alelions produkter genom att driva certifieringsprocessen framåt tillsammans med samarbetspartner och kollegor. I rollen ingår dessutom att driva våra patentfrågor framåt på de utvalda marknaderna. Detta ska göras på ett tydligt och tidseffektivt sätt i enlighet med de prioriteringar som kommer från marknads- och produktledning.

Du kommer även att ansvara för att hålla koll på gällande krav, processer och certifiering. Din centrala roll i organisationen innebär att du har kontakt med många olika aktörer där du hjälper till att ta fram kostnadseffektiva lösningar.

Rollen är en mycket viktig del av produktstrategin, som är grundläggande för vår framtida konkurrenskraft.

Vem är du?

Du har tidigare arbetat med patent och/eller certifieringsprocesser gärna i industrinära miljöer. Din förståelse för affärskrav, din uthållighet och förhandlingsvana hjälper dig att driva processen på ett effektivt sätt. Din förståelse för helheten är viktig. Du är flexibel i ditt agerande och sätter höga normer för kvalitet och struktur. Som kollega är du driven och serviceinriktad. I rollen ingår många kontakter både internt och externt, vilket förutsätter att du kan skapa goda relationer och har en god kommunikationsförmåga.

I grunden har du en relevant akademisk examen och/eller motsvarande erfarenheter. Du har även en god förståelse för produktutveckling och tillhörande certifierings och patentarbete.

Hur söker jag tjänsten?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Adam Troedsson på adam.troedsson@sigma.se alternativt via mobil 070-8140528 eller Tomas Ljung på tomas.ljung@sigma.se alternativt via mobil 073-0721334.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

  • Förmån: Duktiga och roliga kollegor Duktiga och roliga kollegor
  • Förmån: Eget ansvar Eget ansvar
  • Förmån: Ny teknik Ny teknik
  • Förmån: Intressanta projekt Intressanta projekt
Om Alelion

 När Alelion Energy Systems AB bildades redan 2006 var vi pionjärer inom litiumjonbatteriteknik. Sedan starten har en mängd produkter utvecklats inom olika områden. Främst har vi arbetat med fordon och materialhantering, särskilt eldrivna gaffeltruckar och andra fordon för lager och transport, där litiumjonteknologin gör stor nytta både för kundernas affär och för vår gemensamma miljö. Bolaget är nu etablerat och fortsätter att leverera högprestandalösningar med väl beprövad teknik. Batterierna skapar besparingar hos såväl mindre företag som stora internationella företag. Alelion Energy Systems AB har högt ställda krav på kvalitet. Tack vare vår breda erfarenhet av fordons- och materialhanteringsindustrin kan vi leverera produkter i världsklass.  Smarta energihanteringssystem är en viktig komponent för att vi ska lösa morgondagens energiutmaning. 

Bild #0 - Alelion Energy Systems AB
Bild #1 - Alelion Energy Systems AB
Bild #2 - Alelion Energy Systems AB
Bild #3 - Alelion Energy Systems AB

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024