RISE Biovetenskap & Material logo

RISE Biovetenskap & Material Stockholm Heltid

Sektionschef jordbruk och trädgård

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Strategisk ledare med fokus på samverkan och progress

Är du en strategisk ledare med drivkraft att leda och utveckla sektionen för jordbruk och trädgård på RISE? Med samverkan över gränserna mellan företag, akademin och offentliga sektorn bidrar du till arbetet för ett mer hållbart samhälle i frågor som miljöpåverkan och god djurvälfärd i livsmedelsproduktion. RISE driver även frågor inom digitalisering, autonoma maskiner och dylikt. Ditt ledarskap är inkluderande och du låter med fördel andra kliva fram och växa.

Hur ser din vardag ut och vad behöver du i din roll?

Med bas i Uppsala kommer du utföra olika personalledande uppgifter, men även ta dig an strategiska frågeställningar. Du är pådrivande och uppmuntrar nationella och internationella forsknings- och innovationsaktiviteter för att gynna utvecklingen inom disciplinområdet. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla personal i Uppsala
  • Utarbeta kompetensplaner såväl som säkra kompetensförsörjning
  • Utforma forsknings- och innovationsstrategier
  • Säkerställa delaktighet på den globala marknaden
  • Agera stödjande expert i projekt inom växtodling, animalieproduktion och trädgård
  • Delta i konferenser, mässor inom Norden; i förekommande fall internationella resor

Många av sektionens projekt bidrar i omställningen till en hållbar och hälsosam livsmedelsproduktion, där några centrala begrepp är god lönsamhet utan negativ påverkan på miljön, fossilfrihet, god djurvälfärd och arbetsmiljö, cirkulära system och ökad attraktivitet för branschen. Vi driver även frågor kring digitalisering, autonoma maskiner, precisionsjordbruk, teknik för växtskydd mm. Du ingår i ledningsgruppen där ni tillsammans arbetar för progress för verksamheten som helhet.

För att lyckas i din roll har du en längre operativ erfarenhet av jordbruks- och trädgårdssektorn, med en högre medvetenhet om utmaningar inom respektive branscher. Du har några års formell chefserfarenhet med en utbildningsbakgrund som agronom eller motsvarande. Du har en förståelse för miljö- och jordbruksteknik med ett starkt intresse för utvecklingsfrågor samt forskning inom jordbruk och trädgård kopplat till teknik.

Du drivs av förändring i både arbetssätt och struktur, för att skapa engagemang och optimal utväxling av både kompetens och i samarbeten. Det är meriterande om du är disputerad inom området, liksom om du har en förståelse för livsmedelsindustrin.

VILL DU VETA MER?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Kristin Burrescia 070-247 20 01 kristin.burrescia@sigma.se Välkommen med din ansökan här eller på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande.

RISE- Accelerating innovation

  • Förmån: Kollektivavtal Kollektivavtal
  • Förmån: Eget ansvar Eget ansvar
  • Förmån: Intressanta projekt Intressanta projekt
  • Förmån: Sex veckors semester Sex veckors semester
  • Förmån: Samhällsansvar Samhällsansvar
Om RISE Biovetenskap & Material

RISE är en samlad resurs för samhällets problemlösare. Vi hjälper både bolag och offentlig sektor att förädla goda idéer till material, produkter, processer och tjänster. Lösningar som bidrar till en hållbar värld och ett konkurrenskraftigt näringsliv.

Biovetenskap och material är den naturliga innovationspartnern för branscher som jordbruk och livsmedel, kemi, läkemedel, medicinteknik, biokemikalier och biobränslen samt inom material området för fordons- och byggbranscherna. Divisionen med cirka 120 medarbetare finns med hela vägen från idé till tillämpning med fokus på kundens behov och samhällets hållbara utveckling. Bolaget har lokaler både i Stockholm och i Södertälje, med största arbetsstyrkan på plats I Södertälje.

Bild #0 - RISE Biovetenskap & Material
Bild #1 - RISE Biovetenskap & Material
Bild #2 - RISE Biovetenskap & Material
Bild #3 - RISE Biovetenskap & Material

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024