Sparbanken Alingsås logo

Sparbanken Alingsås Alingsås Heltid

Compliance

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om denna position

Vi söker en Compliance till Sparbanken Alingsås med huvudansvar för att löpande följa upp och utvärdera att banken har lämpliga regler och rutiner för sin verksamhet.

Din vardag

Styrelsen och VD i Sparbanken tillser och ansvarar för att verksamheten har en god fungerande intern styrning och kontroll. Till hjälp för detta finns en compliance-, riskkontroll- och internrevisionsfunktion som är oberoende från den operativa verksamheten.

Compliancefunktionen tillser bland annat att lagar, förordningar, interna regler samt att god sed följs. Du följer även upp att brister i regler och regelefterlevnad åtgärdas. En viktig del i rollen är att ge råd och stöd till styrelse, bankledning och personal kring regler, framförallt avseende den tillståndspliktiga verksamheten. Vidare kommer du arbeta för att öka medvetenheten och kunskapen internt genom information och olika utbildningsinsatser.

Du har en central roll där du arbetar nära verksamheten och ges stor möjlighet att påverka. Du rapporterar kontinuerligt till VD och styrelsen för Sparbanken Alingsås.

Andra arbetsuppgifter i Banken kan bli aktuella som är förenliga med denna tjänst såsom Dataskyddsombud och/eller Centralt funktionsansvarig i AML-frågor.

Vem är du?

Vi söker dig som arbetat i en finansiellt reglerad verksamhet och som är van vid de frågeställningar som dyker upp. Du har en relevant akademisk examen och har arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du är en person som tar ansvar och håller dig uppdaterad kring den information som är av betydelse för rollen. Du kan arbeta självständigt samtidigt som arbetet kräver att du, tillsammans med andra kollegor, bidrar till utvecklingen av arbetssätt för att uppnå bankens övergripande mål.

Vi vill vara den bästa banken och det självklara valet för alla. Det kräver att du är med och tar ansvar för din egen utveckling och vi uppmuntrar ett ständigt lärande.

Du har en god förmåga att planera ditt arbete, förmedlar information tydligt och enkelt och drivs av att skapa långsiktiga relationer. Har du dessutom ett samhällsengagemang, kommer du att känna dig som hemma hos oss.

Du har Swedseclicens, Ledning och Kontrollfunktioner. Körkort är ett krav.

Vill du veta mer? I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Patrik Jensen, patrik.jensen@sigma.se, mobil 070-2375734 eller Mikaela Jahreskog, mikaela.jahreskog@sigma.se, mobil 070-248 72 41. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

Om företaget

Vi är Sparbanken Alingsås och har kontor i Alingsås, Herrljunga, Lerum, Sollebrunn och Vårgårda.

Vi är en egen bank, vilket innebär att vi fattar alla beslut själva.

Sparbanksidén bygger på att främja sparsamhet och att allt överskott i banken går till att utveckla området där vi är verksamma. Det har vi gjort sedan vi startade 1833.

Vår ledstjärna är att alla människor och företag i vårt verksamhetsområde ska ha en sund ekonomi. Det innebär för oss en enkel vardagsekonomi och ett skydd för det oförutsedda samt ett sparande för framtiden.

Vi vill vara den bästa banken och det självklara valet för alla.

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024