Skandia AB logo

Skandia AB Stockholm Heltid

LÖSNINGSARKITEKT I AGILA LEVERANSER (SAFe)

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Om denna position

Vi söker två lösningsarkitekter med tågansvar (enl SAFe) till avdelningen "IT strategi och Arkitektur" på Skandia. Den ena lösningsarkitekten söker vi till området "Affärsgemensamt" och den andra till området "Försäkring".

Som lösningsarkitekt hos Skandia ansvarar du för att säkerställa arkitekturen stödjer, följer och skapar förutsättningar för Skandias strategiska, taktiska mål och affärsplan samt att hjälpa organisationen att möta omvärldsförändringar.

Ansvaret innefattar att säkerställa att arkitekturella målbilder finns för aktuella delar inom området samt att lösningar utvecklas i linje med dessa. Du kommer också att arbeta med att driva arbetet gentemot de utvecklingsteam som finns inom området. I och med att Skandia förändrar sina arbetssätt så är agila inslag med SAFe en naturlig del av din vardag. Du samverkar med "tåget" som befinner sig inom området. Du samverkar med produktledningen samt andra intressenter.

Arkitekten är en aktiv deltagare i arkitekturprocessen genom att delta/föredra i arkitekturforum och ansvar för att agera som utsedd arkitekturell rådgivare till intressenter och andra initiativ.

De två roller som skall tillsättas är i mångt och mycket likvärdiga, men vissa områdesspecifika skillnader finns, se här:

Området "Affärsgemensamt" är en del av Skandia som hanterar gemensamma applikationer och förmågor för Försäkring och Bank. Inom området driver vi frågor som ett gemensamt och effektivt kundmöte. Som lösningsarkitekt inom "affärsgemensamt" behöver du ha erfarenhet av digitaliserade kundresor.

För rollen som lösningsarkitekt inom området "Försäkring" behöver du ha erfarenhet av stordatorplattformar, samt erfarenhet av arbete med extern leverans och samarbete.

Din profil

Vi söker en driven person som är van att navigera i olika forum med olika typer av intressenter. Prestigelöshet är en av de egenskaper som skapar förutsättningar att lyckas. Du behöver vara van att stå upp för dina lösningar och kunna förankra dina idéer i organisationen.

Du behöver kunna omformulera det komplexa till något mer enkelt för att alla ska förstå. Du behöver dessutom ha förmågan att se helheten, samt bedöma och ta fram planer för hur vi iterativt tar oss dit. Du behöver förstå och ha viljan att bidra med kunskap och erfarenhet till våra utvecklingsteam genom att skapa förutsättningar för teamen, ta fram ramarna som möjliggör ett effektivt sätt att arbeta mot målbilderna inom området.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en bred kunskapsbas och erfarenhet av lösningsarkitektur och dess ingående delar. Du har erfarenhet av större förflyttningsinitiativ, gillar att arbeta agilt och har förståelse för det agila mindset som vi har. Förändringar, att se möjligheter är en drivkraft hos dig. Dessutom ett brinnande intresse för att dela med dig av dina erfarenheter. Stötta och hjälpa människor är ett naturligt inslag i din vardag. I arkitekturteamet jobbar vi tillsammans med Skandias utmaningar.

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig. I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Törnblom, ansvarig rekryterare, på telefon 0760036080 eller via petra.tornblom@bhill.se

Om företaget

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Det är din kunskap, din förmåga och ditt engagemang som får Skandia att växa. För att vi ska kunna skapa lönsamhet och effektivitet, behöver vi som arbetar i Skandia inte bara vara anställda utan även ha balans i livet.

Som anställd på Skandia får du mycket mer än lön för ditt arbete och engagemang, t ex ett stort antal förmåner som kan ge dig förbättrad ekonomi på sikt och som berikar ditt liv och välbefinnande. På Skandia arbetar vi med att kombinera affärsnytta, lönsamhet och samhällsnytta. Vi har bland annat finansierat en klinik för avancerad cancervård samt investerat i vindkraft. Dessutom gav vårt arbete med att minska ohälsa plats 20 på Fortune´s lista över bolag som förändrar världen, detta som enda svenska bolag. Läs mer om oss på www.skandia.se.

Bild #0 - Skandia AB
Bild #1 - Skandia AB
Bild #2 - Skandia AB
Bild #3 - Skandia AB

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024