Liber AB logo

Liber AB Stockholm Heltid

Digital COO

Detta jobb är inaktivt och går inte att söka längre

Digitalisering på Liber

Liber positionerar sig digitalt och skapar möjligheter för nya digitala tjänster i linje med en modern och kvalitativ kundresa. I rollen som COO antar du IT perspektivet inom en internationell koncern!

Det övergripande strategiska arbetet sker i ledningsgrupp och i samråd med olika funktioner inom bolaget. Du leder tre grupperingar inom operations och ansvarar för frågor kring IT och IT relaterade verksamhetsprocesser.

Förändringsresan som Liber är inne i inbegriper en uppgradering och modernisering av systemmiljön och här driver du arbetet framåt på ett stabilt och tekniskt initierat sätt och bidrar till ett aktivt utvecklingsarbete kopplat till de plattformar som finns samt även nya verktyg.

Libers vision är att hjälpa alla att lyckas med sina studier och leda Sverige till en utbildning i världsklass - vi vill gärna se dig vara med!

Vem du är och vad du gör

DU GÖR..

Som COO arbetar du aktivt med affärsverksamheten och organisationen i ett pågående digitaliseringsarbete där strategi och riktning kopplat till kundresan är inne i ett avgörande skede.

Du driver digital förändring tillsammans med andra viktiga funktioner i företaget, utifrån en stark och dynamisk IT plattform, inkluderat verktyg, kapacitet och responsivitet med och mot olika delar av verksamheten. Detta sker i samband med en ganska omfattande nydaning på systemsidan.

Du antar ett arkitektoniskt perspektiv i det pågående förändringsarbetet och i relation till moderbolaget gällande systemmiljön inklusive integrationer och lösningar.

Du leder tre olika team, varav två har gruppchefer som rapporterar till dig, och säkerställer engagemang samt utveckling för dessa, med mer operativt ansvar för IT grupperingen.

I din roll främjar du progression, enkelhet och smidighet både internt och externt. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

DU ÄR..

Du är en erfaren framåtblickande ledare med tidigare personalansvar. Du har, från ett IT perspektiv, ett digitalt fokus där du har drivit strategiskt arbete och positionering relaterat till produktkategorier. Du förstår och ser samband kopplat till verktyg och plattformar som helhet.

Dina övergripande tekniska kunskaper inkluderar integration och molntjänster. Du är en van kravställare med god kommunikativ förmåga. Har du internationell erfarenhet är det meriterande. Du har en akademisk examen som civilingenjör eller inom exempelvis systemvetenskap alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Förmån: Duktiga och roliga kollegor Duktiga och roliga kollegor
  • Förmån: Eget ansvar Eget ansvar
  • Förmån: Friskvårdsbidrag Friskvårdsbidrag
  • Förmån: Rikskortet Rikskortet
  • Förmån: Sex veckors semester Sex veckors semester
  • Förmån: Framgångsrik byrå Framgångsrik byrå
Liber som bolag

Liber är ett av Sveriges ledande förlag. Genom samarbete med de främsta forskarna, författarna och edtech-bolagen utvecklar vi både innehåll och digitala lösningar av världsklass. Vi riktar oss till hela utbildningsmarknaden, från grundskola och gymnasium till universitet, högskola och professionella yrkesutövare.

Med ett tydligt mål att alla ska lyckas med sina studier står vi för kunskap som gör skillnad - genom hela livet.

Liber har ca 110 anställda, omsätter 353 mkr (2017) och är en del av den europeiska koncernen Infinitas Learning som ägs av Compass Partners.

Bild #0 - Liber AB
Bild #1 - Liber AB
Bild #2 - Liber AB
Bild #3 - Liber AB

Uptrail AB • Korgmakargränd 6, 111 22, Stockholm
© 2014-2024