company coverphoto

Arkitekt till Insights & Data

På Capgemini - Stockholm - Full time

How it works icon

Answer questions

The interview starts when applying - no CV or cover letter required.

How it works icon

100% insight

Receive statistics about all applicants - competence, status and the amount of applications.

Arbeta med kollegor världen över!

Capgeminis globala kompetensnätverk ger dig möjlighet att utbyta internationella erfarenheter och inspireras av personer inom samma område. Du kan kontakta vem som helst av dina kollegor i världen med vilken fråga du än har. Vår kompetensutvecklingsmodell visar tydligt vilka färdigheter du behöver i din roll, de utvecklingsmöjligheter som finns och hur du tar dig vidare i din karriär på Capgemini. Genom utbildningar och certifieringar kan du fördjupa dig inom ditt intresseområde som specialist eller växa in i en ny roll.

Om denna position

Dina arbetsuppgifter

Som arkitekt inom Business Intelligence och Data Warehouse arbetar du med den senaste tekniken för att designa och utveckla innovativa lösningar åt våra kunder. De finns i alla branscher men är i regel de stora företagen, som allt oftare efterfrågar lösningar baserade på Big Data och Cloud. Du arbetar nära kunden och tillsammans utarbetar och vidareutvecklar ni designprinciper, tar fram arkitektur och övergripande design samt dokumenterar lösningsförslag.

Enheten Insights & Data hjälper våra kunder skapa affärsnytta genom att samla och visualisera den information som varje dag genereras i våra kunders ekosystem. Med information från traditionella transaktionssystem och innovativa Big Data lösningar ges våra kunder beslutsunderlag som ligger till grund för rationella och korrekta beslut med ökad effektivitet och lönsamhet som resultat.

​ Om dig

För att lyckas i konsultrollen behöver du vara en stark individ och ha en positiv inställning och god integritet. Du är en mycket duktig arkitekt och har ett genuint intresse för BI och ny teknik. Som person är du flexibel, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare som triggas av att leverera lösningar över förväntan. Du har erfarenhet av (eller en vilja) att arbeta som konsult och du har en relevant universitetsexamen.

Du har:

  • Minst 5 års erfarenhet som arkitekt inom Business Intelligence/Data Warehouse
  • Erfaren inom datamodellering ( ER , Data vault) och arkitekturer (Inmon, Kimball)
  • Experterfarenhet av en eller flera olika BI plattformar från Microsoft, IBM, SAS Institute, Informatica och Oracle. Det är en fördel om du även har erfarenhet av Tableau eller Qlik.
  • Erfarenhet av att jobba agilt och testdrivet
  • Förmåga att se nya affärsmöjligheter är vardag för dig
  • Vi arbetar i en internationell miljö och självklart behärskar du både svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande är också om du har:

· Erfarenhet av Big Data och av att arbeta i molnet med till exempel Azure eller AWS

· Erfarenhet från Microsoft Analytics Plattform System (APS)

· Erfarenhet av/intresse för DW/BI-relaterad projektledning

Job perk: Ny teknik

Ny teknik

Job perk: Utbildningsbudget

Utbildningsbudget

Job perk: Intressanta projekt

Intressanta projekt

Job perk: Intressanta uppdragsgivare

Intressanta uppdragsgivare

Job perk: Duktiga och roliga kollegor

Duktiga och roliga kollegor

Konsult på Capgemini

Vill du ta nästa steg i din karriär och fortsätta växa i en miljö där din egen utveckling prioriteras? Vi ger dig verktygen för att hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken och anpassa din karriär till dig och dina ambitioner. Våra kunder är ledande företag inom sin sector och du kommer att ges möjlighet att arbeta med ditt team för att leda dem på deras digitaliseringsresa.

Capgemini är en lyhörd organisation som kan erbjuda det bästa från båda världar - globala muskler lokalt förankrade i svenskt affärsliv, i en familjär gemenskap. Tillsammans sitter vi på en kompetens som få andra kan matcha. Detta betyder unika karriärvägar för våra konsulter. Vi vill skapa en prestigelös miljö där våra kollegor kan lära av varandra och dela kunskap. Vi tror på frihet under ansvar, balans mellan jobb och familj och framförallt ha kul på jobbet Tillsammans sitter vi på en kompetens som få andra kan matcha.

Expand section
company coverphoto
company coverphoto
company coverphoto

Apply now. No CV required